Day: June 26, 2020

Bashkimi Europian kërkon që prodhuesit e makinave elektrike të shtojnë zhurmë të rreme te motorët

Automjetet elektrike kanë pasur një ndikim pozitiv si pjesë e përgjigjes ndaj krizës klimatike, por për disa njerëz ato paraqesin një rrezik të ri. Këmbësorët mund të kenë probleme për të dëgjuar automjetet e qeta elektrike dhe hibride që qarkullojnë. Kjo paraqet një rrezik të veçantë për njerëzit e verbër dhe me vështirësi shikimi. Për …

Bashkimi Europian kërkon që prodhuesit e makinave elektrike të shtojnë zhurmë të rreme te motorët Read More »

Revolucioni i makinave elektrike po vjen, kjo është ajo që duhet të ndodhë së pari

Makinat elektrike ende janë një risi, por kjo nuk do të zgjasë edhe për shumë. Shumë shpejt makinat elektrike do të jenë vetëm makina si pjesa tjetër aktuale. New Energy Finance parashikon se pas 20 vitesh, mbi 50% e makinave të reja të shitura do të jenë elektrike. Por ka akoma probleme që duhen zgjidhur …

Revolucioni i makinave elektrike po vjen, kjo është ajo që duhet të ndodhë së pari Read More »

Pse kompanitë më të mëdha të prodhimit të makinave po shkurtojnë emetimin e gazeve?

Gjigandët e prodhimit të makinave po ecin përpara me planet për të bërë më shumë automjete efikase për tregun e SHBA, pavarësisht planeve të administratës Trump për të rivendosur rregulla të reja. Ford, Honda, Volkswagen dhe BMW “rrëmbyen” një rregullore sa i përket cilësisë së ajrit në Kaliforni. Kompanitë premtojnë se do të shpërndajnë flotën …

Pse kompanitë më të mëdha të prodhimit të makinave po shkurtojnë emetimin e gazeve? Read More »

Makinat elektrike bëhen realitet edhe për ata që s’kanë para – Vjen risia e transformimit të makinës se vjetër me naftë

Me 5000€ mund të transformoni makinën tuaj 10-vjeçare me naftë në një makinë elektrike. Kjo do të bënte makinën të përshtatshme me rregullat dhe standardet e qarkullimit. Start-up francez Transition-One ka zhvilluar një teknologji që shton një motor elektrik, bateri dhe një pult. Testimi është kryer në modelet më të vjetra të Fiat Chrysler Automobiles …

Makinat elektrike bëhen realitet edhe për ata që s’kanë para – Vjen risia e transformimit të makinës se vjetër me naftë Read More »

A e dini pse kilometrazhet shkojnë deri në 260 km/orë edhe pse makinat nuk mund të ecin kaq shpejt?

Një pjesë e madhe e matësve të shpejtësisë arrin deri në 230-260 kilometra në orë, edhe pse makinat nuk janë projektuar për të arritur një shpejtësi të tillë. Po pse është vendosur një kilometrazh i tillë, për makinat e zakonshme? Kjo është një praktikë e kompanive të automjeteve që prodhojnë kilometrazhe në seri për automjete …

A e dini pse kilometrazhet shkojnë deri në 260 km/orë edhe pse makinat nuk mund të ecin kaq shpejt? Read More »

A e dini se kush e ka realizuar udhëtimin e parë me makinë në histori?

Ishte Bertha Ringer, bashkëshortja e Carl Benz, shpikësit të makinës së parë, “Benz Patent Motorwagen” në 1886 që kreu udhëtimin e parë në histori me makinë. Bertha që në fejesë kishte financuar dhe mbështetur Carl Benz në  kërkimet e tij. Pas patentimit të shpikjes, me 5 gusht të vitit 1888 Bertha mori me vete 2 …

A e dini se kush e ka realizuar udhëtimin e parë me makinë në histori? Read More »

A e dini se pse disa makina e kanë portën e karburantit në anën e shoferit e disa të tjera në anën e pasagjerit?!

Jo të gjitha makinat e kanë në njërën anë portën e furnizimit me karburant. Disa e kanë në anën e shoferit ndërsa disa të tjera në anën e pasagjerit. Dhe kjo ka një arsye! Në fakt, në projektimin e makinave, askush nuk e konfirmon nëse preferenca e shoferëve është faktor përcaktues megjithatë ka një rregullore …

A e dini se pse disa makina e kanë portën e karburantit në anën e shoferit e disa të tjera në anën e pasagjerit?! Read More »