Month: January 2021

Makina nuk ndizet në mot të ftohtë? Shkaqet e mundshme dhe mënyra për ta vënë në lëvizje përsëri

Makina të mbuluara me brymë, motorë që nuk ndizen dhe rrugë me akull, janë disa nga vështirësitë e shumta që sjell stina e dimrit. Por mos e humbni shpresën – ka disa gjëra që mund të bëni për një automjet që nuk ndizet dhe udhëzuesi ynë është këtu për t’ju ndihmuar. Pse nuk ndizet makina …

Makina nuk ndizet në mot të ftohtë? Shkaqet e mundshme dhe mënyra për ta vënë në lëvizje përsëri Read More »

Tendenca/ Makina me naftë apo me benzinë? Çfarë po zgjedhin më shumë shqiptarët Shqiptarët vijojnë të preferojnë makinat me naftë kundrejt atyre me benzinë.

Referuar të dhënave të Drejtorisë së Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor, rezulton se në regjistrimet e reja të mjeteve (të importuara dhe të shitura nga koncesionarët në vend), pjesa më e madhe e tyre përdorin si lëndë djegëse naftën. Nga 46 mijë e 613 mjete motorike që janë regjistruiar për herë të parë në …

Tendenca/ Makina me naftë apo me benzinë? Çfarë po zgjedhin më shumë shqiptarët Shqiptarët vijojnë të preferojnë makinat me naftë kundrejt atyre me benzinë. Read More »

Statistikat/ Shumica e shqiptarëve i kanë makinat gjermane! Dominojnë ato me naftë dhe motor të vogël

Shqipëria ka gjithsej 628 mijë e 937 mjete aktive. Referuar të dhënave ta publikuara nga INSTAT rezulton se mjetet rrugore sipas llojit që zënë përqindjen më të madhe ndaj numrit gjithsej të mjeteve rrugore rezultojnë “Autoveturat” (79,5 %), “Automjetet për transport të përzier” (7,1 %) dhe “Motomjetet” (6,0 %). Numri gjithsej i autoveturave rezulton 499.779. …

Statistikat/ Shumica e shqiptarëve i kanë makinat gjermane! Dominojnë ato me naftë dhe motor të vogël Read More »