Tel: +355 68 805 4776

Email: info@alpet.com.al

Projekti kundër temperaturave të larta/Korridorë jeshilë në qytetet e mbipopulluara

October 1, 2019

Nga Kolumbia, në veçanti në Medelin, vjen suksesi i një zgjidhje relativisht të thjeshtë dhe ekonomike për të luftuar temperaturat e larta në qytete. I bazuar në një infrastrukturë...

Më Tepër

Toka, më e gjelbër sot se 20 vite më parë – Cili shtet ka ndihmuar për këtë?

October 1, 2019

NASA ka një lajm të mirë, bota është një vend më i gjelbër sot sesa 20 vite më parë. Çfarë e shtyu ndryshimin? Kina dhe India mund të marrin...

Më Tepër

E ardhmja e makinave/ Basti i prodhuesve të mëdhenj është vënë te rritja e parametrave të baterive

October 1, 2019

Në vitin 1900 një në tre makina që qarkullonte në rrugët amerikane ishte elektrike. Pastaj nafta nisi lulëzimin nga Teksasi. Më e lirë se bateritë, më e lehtë për...

Më Tepër

Pse trafiku i rënduar i makinave është një tregues i pabarazive sociale

October 1, 2019

Kompania me bazë në Hollandë, ‘TomTom NV’, e specializuar për navigimin dhe shërbime të tjera elektronike, ka bërë një studim për rrjetin e trafikut në Gjermani për vitin 2018....

Më Tepër

Bashkimi Europian kërkon që prodhuesit e makinave elektrike të shtojnë zhurmë të rreme te motorët

October 1, 2019

Automjetet elektrike kanë pasur një ndikim pozitiv si pjesë e përgjigjes ndaj krizës klimatike, por për disa njerëz ato paraqesin një rrezik të ri. Këmbësorët mund të kenë probleme...

Më Tepër

Revolucioni i makinave elektrike po vjen, kjo është ajo që duhet të ndodhë së pari

October 1, 2019

Makinat elektrike ende janë një risi, por kjo nuk do të zgjasë edhe për shumë. Një ditë, makinat elektrike do të jenë vetëm makina si pjesa tjetër aktuale. New...

Më Tepër

Pse kompanitë më të mëdha të prodhimit të makinave po shkurtojnë emetimin e gazeve?

October 1, 2019

Katër nga prodhuesit më të mëdhenj të makinave në botë, Ford, Honda, Volkswagen dhe BMW, po ecin përpara me planet për të bërë më shumë automjete efikase për tregun...

Më Tepër

Makinat elektrike bëhen realitet edhe për ata që s’kanë para – Vjen risia e transformimit të makinës se vjetër me naftë

September 30, 2019

Do të duhen vetëm 5000 euro për të transformuar makinën tuaj 10 vjeçare me naftë në një makinë moderne elektrike, duke u përshtatur kështu realisht më thjeshtë edhe me...

Më Tepër

A e dini pse kilometrazhet shkojnë deri në 260 km/orë edhe pse makinat nuk mund të ecin kaq shpejt?

September 30, 2019

Një pjesë e madhe e matësve të shpejtësisë arrin deri në 230-260 kilometra në orë, edhe pse makinat nuk janë projektuar për të arritur një shpejtësi të tillë. Po...

Më Tepër

Benz Patent-Motorwagen

A e dini se kush e ka realizuar udhëtimin e parë me makinë në histori?

September 30, 2019

Ishte një grua, Bertha Ringer. Bashkëshorti i saj ishte Carl Benz, shpikësi i makinës së parë, “Benz Patent Motorwagen” në 1886. Bertha, që në fejesë kishte financuar kërkimet e...

Më Tepër

  • 1
  • 2